Nowe Arrighi pełnoziarniste

21.10.2016

bogactwo błonnika w oryginalnych włoskich makaronach

Linia makaronów Arrighi powiększyła się o trzy formy pełnoziarniste. Powstają one z mąki z pszenicy durum z przemiału całego ziarna wraz z łuską. Właśnie łuska ma wysoką zawartość błonnika, witamin z grupy B oraz wiele minerałów (fosforu żelaza, cynku i magnezu).

Makarony Arrighi z pszenicy durum pełnoziarniste to baza to przygotowania zdrowego, zbilansowanego i bogatego w błonnik posiłku. Makarony te zawierają dwa razy więcej błonnika niż klasyczny wariant (12g na 100 g produktu) Wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i na długo dają uczucie sytości. Dlatego też dietetycy zalecają spożywanie co najmniej trzech posiłków dziennie zawierających właśnie takie produkty.

Proponujemy najbardziej popularne kształty marki Arrighi czyli: spaghetti, rurka skośna i świderek.