Ravioli nadziewane mięsem z oliwą i fondue z serem taleggio

Składniki dla 4 osób:

  • 500 g makaronu ravioli z mięsem Arrighi,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek Olitalia Extra Vergine,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia Extra Vergine Bazyliowej,
  • 250 g mleka,
  • 250 g sera Taleggio,
  • 1 żółtko,
  • Pokrętło z masłem,
  • sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Przygotowanie fondue: w garnku doprowadzamy mleko do wrzenia i dodajemy ser taleggio, energicznie mieszając aż się roztopi. Gdy ser się rozpuści, dodajemy żółtko i doprawiamy do smaku. Gotujemy ravioli w dużym garnku osolonej wody wegług instrukcji na opakowaniu. Nakładamy makaron na talerz i polewamy gotowum fondue. Całość polewamy dwoma rodzajami oliw.

Użyte produkty

Pierożki z mięsem Ravioli
Więcej