Kokardki z tuńczykiem i karczochami

Składniki dla 4 osób:
- 320 g makaronu kokardki Arrighi
- słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
- ok 150 g (słoiczek) karczochów w zalewie
- ząbek czosnku
- pół kieliszka białego wina
- 50 g tartego parmezanu
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
Sposób przygotowania:
Pokrój odsączone karczochy na cienkie plasterki. Zeszklij na oliwie z oliwek drobno posiekany czosnek i dodaj do niego karczochy. Wlej wino i odrobinę wody, dodaj starty parmezan. Pozostaw na średnim ogniu przez 5 minut mieszając od czasu do czasu. Na końcu dodaj odsączonego tuńczyka, wymieszaj delikatnie doprawiając solą i pieprzem. Wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Serwuj posypane parmezanem.