Sałatka z papryką, cebulką dymką, tuńczykiem i oliwkami

Składniki dla 4 osób:

  • 2 szklanki gotowanej ciecierzycy,
  • 2 upieczone czerwone papryki,
  • 16 czarnych oliwek bez pestek Serpis,
  • 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g,
  • 1 cebula dymka,
  • Oliwa z oliwek Olitalia Extra Vergine,
  • ocet winny Ponti,
  • przyprawy,

Sposób przygotowania:

W misce mieszamy ugotowaną ciecierzycę, upieczone papryczki pokrojone w paski, pokrojoną cebulkę dymkę oraz tuńczyka. Przygotowujemy sos z oliwy z oliwek Olitalia Extra Vergine oraz octu winnego Ponti (proporcje: ¾ szklanki oliwy i ¼ szklanki octu). Dodajemy sos do sałatki i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy kilka liści majeranku, oregano i świeżą bazylię.

Użyte produkty

Oliwa z oliwek Extra Vergine 750 ml
Więcej
Oliwki czarne bez pestek Cacerena
Więcej
Tuńczyk w sosie własnym w kawałku 160g w 
Więcej