Penne z cukinią i różowym pieprzem

Składniki na 4 osoby:

  • 400 g makaronu penne rigate De Cecco
  • 300 g młodej cukinii
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • ząbek czosnku
  • kilka listków mięty
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia czosnkowa
  • łyżka kuleczek różowego pieprzu
  • sól

Sposób przygotowania:

Pokrój cukinię na cienkie paseczki. Zeszklij na oliwie drobno posiekany czosnek i cebulę. Dodaj paski cukinii, posiekany szczypiorek, listki mięty i różowy pieprz. Dopraw solą i pieprzem. Zasmaż na średnim ogniu przez ok  5 minut. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody al dente, odcedź i połącz z przygotoewanym sosem.

Użyte produkty

Oliwa z oliwek Extra Vergine - Czosnek 
Więcej
Rurki skośne - penne rigate nr 41
Więcej