Spaghetti Alla Chitarra

Składniki na 4 osoby:

  • 400 g makaronu spaghetti De Cecco
  • 250 g krewetek (obranych)
  • 250 g świeżego łososia (pokrojonego w paski)
  • 200 g dojrzałych pomidorów
  • 100 g pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 garście natki pietruszki
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sparz pomidory, obierz ze skórki i porój w kostkę usuwając uprzednio gniazda. Na oliwie z oliwek zasmaż krótko łososia. Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Na pozostałej oliwie zeszklij czosnek i pokrojony drobno por. Następnie dodaj sparzone wcześniej krewetki i duś kilka minut mieszając. Dodaj pomidory, łososia, sól pieprz i duś jeszcze kilka minut. Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości osolonej wody. Odsącz i połącz z przygotowanym sosem, posyp natką pietruszki.

Użyte produkty

Spaghetti
Więcej