Spaghetti z orzechami

Składniki dla 4 osób:

 

  • 320 g makaronu spaghetti De Cecco
  • 250 g pieczarek
  • 40 g orzechów włoskich
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • sól i pieprz
  • olej ryżowy Olitalia
  • 2 dojrzałe pomidory

Sposób przygotowania:

Na oleju ryżowym podsmaż czosnek i cebulę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i przyprawy. Jak pieczarki staną się zarumienią, dodaj natkę pietruszki i pokrojone w kostkę pomidory. Duś sos na wolnym ogniu przez ok. 10 min. Na drugiej patelni na małej ilości podsmaż orzechy i połącz je z sosem. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody, odcedź i połącz z  przygotowanym sosem. Podawaj posypane natką pietruszki.

Użyte produkty

Spaghetti
Więcej