Tagliatelle z owocami morza

Składniki dla 4 osób:

  • 300 g tagliatelle De Cecco
  • 500 g małży ( lub innych owoców morza)
  • 0,5 słodkiej żółtej papryki pokrojonej w kostkę
  • pół kieliszka białego wina
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 garści natki pietruszki
  • 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Przemyj dokładnie małże, a następnie je odsącz. Na dużej patelni na oliwie z oliwek zeszklij krótko drobno posiekany czosnek, a następnie dodaj małże, natkę pietruszki i duś kilka minut pod przykryciem. W osobnym naczyniu zeszklij krótko na oliwie z oliwek paprykę z winem i dodaj do małż. Ugotuj tagliatele al dente, odcedź i połącz z przygotowanym sosem.

Użyte produkty

Wstążki - Tagliatelle nr 203
Więcej