Bucatini w stylu Capri

Składniki dla 4 osób:

  • 300 g makaronu bucatini De Cecco
  • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
  • 1 słoiczek pomidorków półsuszonych Ponti
  • 1 żółta papryka
  • 30 czarnych oliwek Serpis
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 garście świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Odsącz pomidorki półsuszone i pomidory krojone. Na oliwie z oliwek zeszklij drobno posiekany czosnek, dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Jak będzie lekko twarda, dodaj pomidory Valfrutta, dopraw solą i pieprzem i gotuj kilka minut. Na samym końcu dodaj do sosu pomidorki półsuszone, oliwki i listki bazylii. Połącz sos z ugotowanym al dente makaronem i podawaj posypany parmezanem.

Użyte produkty

Bucatini nr 15
Więcej
Oliwki czarne bez pestek Cacerena
Więcej