Cannelloni z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem

Składniki dla 4 osób:

  • 400 g makaronu Arrighi Cannelloni,
  • 2 puszki krojonych pomidorów z czosnkiem Valfrutta,
  • 200 g przecieru pomidorowego Valfrutta,
  • 1 cebula,
  • 20 gr bazylii,
  • 200 g liści zielonej sałaty,
  • 100 g tartego tłustego żółtego sera,
  • olej z pestek winogron Olitalia,
  • puszka zielonego groszku,
  • sól i pieprz, 

Przygotowanie:

Gotujemy makaron Arrighi Cannelloni al dente wg instrukcji na opakowaniu a następnie  chłodzimy w zimnej wodzie. W czasie, gdy makaron się gotuje, podsmażamy posiekaną cebulę na niewielkiej ilości oleju z pestek winogron Olitalia. Dodajemy pomidory z czosnkiem Valfrutta, a także zieloy groszek i gotujemy przez 10 minut. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Myjemy i osuszamy liście sałaty i rozkładamy dwie warstwy liści na talerzu. Makaron Arrighi Cannelloni faszerujemy przygotowanym pomidorowym sosem i ustawiamy pionowe na sałacie. Gotowe dane polewamy przecierem pomidorowym Valfrutta oraz posypujeme startym serem. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 ° a następnie dekorujemy bazylią.

Użyte produkty

Krojone pomidory z czosnkiem
Więcej
Olej z pestek winogron 7500 ml
Więcej
Cannelloni
Więcej