Kaczka w czerwonej cebulce

Składniki dla 4 osób:

  • 2 piersi z kaczki ze skórą
  • ząbek czosnku
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki octu balsamicznego z Modeny Ponti
  • gałązka rozmarynu
  • pół szklanki bulionu mięsnego
  • 2 łyżki buliony mięsnego (może być z kostki)
  • Oliwa z oliwek extra vergine Olitalia 
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Włóż pokropione oliwą z oliwek  piersi z kaczki do rozgrzanego garnka. Gdy wytopi się z niej tłuszcz dodaj posiekany czosnek, pokrojoną w cienkie piórka cebulkę oraz rozmaryn. Zrumień z dwóch stron na lekko brązowy kolor. Odlej nadmiar tłuszczu. Pokrop mięso octem balsamicznym, dodaj bulion i duś na dużym ogniu przez 10 minut. Dodaj sól i pieprz. Serwuj pokrojony w plastry z ziemniaczkami.

Użyte produkty

Oliwa z oliwek Extra Vergine 250 ml
Więcej
Ocet balsamiczny z Modeny 250 ml
Więcej