Krem bawarski z białą czekoladą, lodami malinowymi i owocami

Składniki dla 4 osób: 

  • 250 g mleka,
  • 3 żółtka,
  • 80 g białej czekolady,
  • 80 g cukru,
  • 3 łyżeczki żelatyny,
  • mus owocowy,
  • skórka z połowy limonki,
  • łyżeczka lodów malinowych,
  • owoce sezonowe,
  • sos balsamiczny glassa Ponti

Sposób przygotowania:

W garnku podgrzewamy mleko, żółtka, cukier i skórkę z limonki. Doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie rozpuszcamy czekoladę i mieszamy żelatynę z 3 łyżkami zimnej wody. Dodajemy zcekoladę i żelatynę do mleka. Kiedy krem ostygnie przelewamy go w małe mieseczki i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Gotowy krem ozdbiamy owocami, musem owocowym i łyżeczką lodów malinowych.

Użyte produkty

Glassa Gastronomica Ponti
Więcej