Rurki skręcone z owocami morza

Składniki dla 4 osób:

  • 500 g rurek skręconych Arrighi
  • 2 łyżki octu balsamicznego Ponti
  • 1 drobno posiekana szalotka
  • 300 g dużych krewetek
  • 300 g dorsza lub innej ryby
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
  • 3 łyżki soku z cytryn Limmi
  •  szczypta pieprzu i soli

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente. W międzyczasie, w większym garnku lub na patelni zeszklij szalotkę na oliwie z oliwek. Dodaj krewetki i pokrojonego w kostkę dorsza i smaż je ok 5 min delikatnie mieszając. Do krewetek i ryby dodaj  ugotowany i odsączony makaron. Wymieszaj dodając kolendrę, ocet balsamiczny, sok z cytryn Limmi i skórkę z cytryny. Dopraw pieprzem i solą.  Podawaj udekorowane listkami kolendry.

Użyte produkty

Oliwa z oliwek Extra Vergine 750 ml
Więcej
Ocet balsamiczny z Modeny 500 ml
Więcej
Naturalny sok z cytryn sycylijskich
Więcej