Aromatyczna rolada cielęca

Składniki na 10 osób:

 

  • 1kg cielęciny 
  • 5 jajek 
  • 300 g szpinaku świeżego (umytego)
  • ulubione świeże zioła ( np bazylia, tymianek)
  • 100g tartego parmezanu
  • 30 g majeranku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia 
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 średnie cebule

Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200oC ok 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.