Faszerowane papryki z tuńczykiem

Składniki dla 4 osób:

 

  • 2 żółte papryki
  • 2 czerwone papryki
  • 3 puszki tuńczyka w sosie własnym 80 g Callipo
  • 100 g tartego sera
  • 200 g tartej bułki
  • 16 czarnych oliwek Serpis
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 1 łyżka kaparów Ponti
  • kilka listków bazylii

Sposób przygotowania:

Umyte papryki przekrój wzdłuż i wydrąż. Przygotuj farsz: zmieszaj rozdrobnionego tuńczyka z bułką tarką, tartym serem, posiekanymi oliwkami, kaparami i listkami. Napełnij łódeczki z papryk farszem i wstaw do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Zapiecz w temperaturze 180oC ok 30 min.

Użyte produkty

Kapary w occie winnym 95 g
Więcej
Oliwki czarne bez pestek Cacerena
Więcej
Tuńczyk w sosie własnym w kawałku 3x80 g
Więcej