Przekładaniec z tuńczykiem, papryką i ziemniakami

Składniki dla 4 osób:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 słoiki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
  • 160g mozzarelli
  • 100g mąki
  • 4 liście bazylli
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Przekrój paprykę na cztery kawałki, a ziemniaki w cienkie plasterki. Posól i pozostaw na pół godziny. Następnie oprósz je mąką i krótko obsmaż na oliwie z oliwek. Pokrój mozzarellę w plastry i odsącz tuńczyka. Przełóż warzywa warstwami tuńczyka i mozzarelli tworząc  porcje. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 ° C. Podawaj udekorowane listkami  bazylii.

Użyte produkty

Tuńczyk w sosie własnym w kawałku 160g w 
Więcej