Zawijasy z dorsza i tuńczyka

Składniki na 4 osoby: 

  • 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliwek 160g Callipo
  • 600 g filetów z dorsza (lub innej ryby)
  • 700 g szpinaku
  • 50 g szczypiorku
  • 100 g natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka peperoncino
  • oliwa extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przgotowania:

Przygotowane filety pokrój w niewielkie kwadrat. Przypraw pieprzem solą i natką pietruszki i gotuj przez 3 minuty na parze. Ostudź i ułóż na wierzchu kawałki odcedzonego tuńczyka. Zwiąż każdy kwadrat z tuńczykiem kilkoma nitkami szczypiorku. Ogrzej je w piekarniku lub na parze (kilka minut). Dopraw szpinak solą, pieprzem i odrobiną papryki peperoncino. Uduś szpinak przez kilka minut na oliwie z oliwek. Podawaj zawijasy na ciepłym szpinaku.

Użyte produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek w kawałku 160g 
Więcej
Oliwa z oliwek Extra Vergine 750 ml
Więcej
Tuńczyk w oliwie z oliwek w kawałku 160 
Więcej