Ciasto francuskie z pomidorami, serem ricotta i ziołami

Składniki dla 4 osób:

  • 600 g ciasta francuskiego,
  • 400 g krojonych pomidorów Valfrutta,
  • 2 pomidory,
  • 20 g mieszanki włoskich ziół,
  • 600 g sera ricotta,
  • 100 g startego twardego żółtego sera,
  • szczypta gałka muszkatałowa,

Sposób przygotowania:

W misce mieszamy krojone pomidory Valfrutta z serem ricotta, startym żółtym serem oraz mieszkanką włośkich ziół i szczyptą gałki muszkatałowej. Na baszce do pieczenia rozkładamy pergamin. Z cista francuskiego wycinamy kwadraty o wymiarze 10cmx10cm. Nadzienie umieszczamy w środku każdego kwadratu i dekorujeme plasterkiem pomidora. Następnie zaginamy rogi kwadratów do środka (centrum ciasta). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Użyte produkty

Krojone pomidory
Więcej