Bankietowe kulki czekoladowe

Składniki na 20 kulek:

  • 25 g czekolady mlecznej Toblerone
  • 50g cukru pudru
  • 125 g masła
  • 120 g herbatników
  • 50g  orzechów ziemnych
  • 1 łyżka kakao
  • 0,5 dl rumu
  • 2-3 łyżki ulubionej konfitury Schwartau
  • 1/2 torebki cukru waniliowego
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj masło. Mieszaj od czasu do czasu tak oba składniki rozpuściły się i połączyły razem ze sobą.

Przelej rozpuszczoną czekoladę z masłem do miski. Stopniowo dodaj pokruszone herbatniki, orzechy, cukier puder, kakao, dodaj rum i odstaw do wystudzenia. Schłodź w lodówce. Uformuj z masy ok. 1,5 cm kulki i obtocz je w wiórkach kokosowych.  Dla bankietowej prezentacji każdą kulkę możesz umieścić w osobnej papierowej papilotce.

 

 

 

Użyte produkty

Schwartau Extra konfitura malinowa 340 g
Więcej
Schwartau Extra konfitura wiśniowa 340 g
Więcej
Schwartau Extra konfitura truskawkowa 
Więcej