Panna cotta z brzoskwiniami i mango

Składniki na 10 porcji: 

  • 1 l śmietany
  • 150 g cukru
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 1 laska wanilii
  • 400 g Brzoskwinie Valfrutta
  • 3 łyżki Sunquicka Mango

 

Namocz wanilię w śmietanie na noc, aby puściła swój aromat. Podgrzej śmietanę w garnku dodając cukier, ale nie doprowadzaj jej do wrzenia. Wyjmij laskę wanilii. Żelatynę rozpuść w małej ilości wody i dokładnie zmieszaj ze śmietaną. Masę przełóż do 10 szklaneczek i włóż do lodówki. Odsączone brzoskwinie zblenduj z Sunquickiem i polej po zastygniętej masie śmietanowej.

Użyte produkty

Brzoskwinie - połówki owoców 411g
Więcej