Spaghetti pełnoziarniste z krewetkami i cukinią

SKŁADNIKI (na 4 porcje):

  • makaron spaghetti pełnoziarnisty Arrighi 350g
  • 300g krewetek
  • 300g cukinii
  • 1 siekana szalotka
  • 1 szczypta szafranu
  • 200 ml śmietany UHT
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 150 ml bulionu rybnego
  • oliwa z oliwek extra vergine

 

1.Podsmaż posiekaną szalotkę na oliwie z oliwek

2.Dodaj dokładnie obrane krewetki podsmaż chwilę i dodaj pokrojoną cukinię.

3.Wymieszaj szafran z bulionem i dodaj do krewetek i cukinii.  Gotuj kilka minut

4.Dodaj śmietanę i natkę pietruszki. Pozostaw chwilę sos na wolnym ogniu aż zgęstnieje.

5.Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente.

6.Odcedź i wymieszaj z sosem.

Użyte produkty

Spaghetti pełnoziarniste
Więcej