Tagliatelle z łososiem i szczypiorkiem

Składniki dla 4 osób:

  • 350g makaronu tagliatelle Arrighi
  • 100g wędzonego łososia
  • 30g masła
  • 1 cebula
  • kieliszek białego wina
  • 100g pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200ml śmietanki do sosów
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Zeszklij posiekaną cebulkę na maśle. Dodaj łososia pokrojonego w paski. Dodaj wino i pozwól mu odparować. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe. Następnie dodaj koncentrat i śmietankę. Gotuj sos przez chwilę na wolnym ogniu i dodaj szczypiorek. Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i wymieszaj dokładnie z kremowym sosem. Podawaj na gorąco.