Tagliatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Składniki na 5-6 porcji:

  • 500 g makaronu tagliatelle Arrighi
  • 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
  • 100 g pomidorów suszonych Ponti
  • 2 garści rukoli
  • 1 średni ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy extra vergine Olitalia
  • pieprz świeżo mielony
  • tymianek świeży

Makaron gotujemy al dente. Pomidory kroimy w małe kawałki. Makaron łączymy z pomidorami, tuńczykiem, startym czosnkiem i rukolą. Całość doprawiamy oliwą, solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotowe danie posypujemy świeżym tymiankiem.

Użyte produkty

Pomidory suszone na słońcu w oleju
Więcej
Tuńczyk w sosie własnym w kawałku 160g w 
Więcej
Tasiemki - Tagliatelle nr 88
Więcej