Bananowy chleb z Toblerone

Składniki na 16 szt 

  • 100 g mlecznej czekolady Toblerone
  • 2 dojrzałe banany
  • 80 g margaryny
  • 150 g cukru
  • 400 g mąki
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 180 ° C (termoobieg).

Drobno posiekaj czekoladę Toblerone. Banany rozgnieć widelcem.

Zmiksuj na jednolitą masę banany, margarynę, cukier, mąkę, mleko, proszek do pieczenia i cukier.

Dodaj kawałki czekolady Toblerone.

Przełóż ciasto do natłuszczonej, podłużnej foremki i piecz około 55 minut w piekarniku.

 

Wskazówka:

Ten przepis na bananowy chleb pochodzi z niemieckich kawiarni. Wypróbuj go na śniadanie lub jako słodką przekąskę do kawy.