Rurki skręcone z orzechami i gorgonzolą

Składniki dla 4 osób:

 

  • 2 puszki pomidorów krojonych De Cecco 400g
  • 400 g rurek skręconych Arrighi
  • 150 g gorgonzoli
  • 40 g orzechów włoskich
  • 100 g parmezanu
  • oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
  • 3 łyżki octu balsamicznego z Modeny Ponti
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

 

 

Przygotuj sos pomidorowy: zagotuj pomidory doprawiając je solą, pieprzem, oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym do uzyskania gęstej konsystencji. W dużej ilości osolonej wody ugotuj makaron al dente. Dokładnie wymieszaj odcedzony makaron z przygotowanym sosem. Na końcu dodaj drobno posiekane orzechy i kawałki gorgonzoli. Makaron podawaj posypany startym parmezanem.

 

 

Użyte produkty

Ocet balsamiczny z Modeny 250 ml
Więcej
Rurki skręcone - Tortiglioni nr 24
Więcej