Świderki z pesto i krewetkami

Składniki dla 4 osób:

  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 słoik Pesto z bazylią Ponti 135 g
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy extra vergine Olitalia
  • 5 dag tartego parmezanu
  • sól i świeżo mielony pieprz
  • 40 dag świderków Arrighi
  • 25 dag dużych krewetek (ugotowanych i obranych)

Sposób przygotowania:

Pomidorki przecinamy na połówki. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy posiekany czosnek, a następnie pomidorki koktailowe, mieszamy chwilę aż pomidorki puszczą sok. Dodajemy 6-8 łyżek pesto. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Osączamy i szybko mieszamy z sosem, parmezanem i przygotowanymi krewetkami. Podajemy na ciepło.

Użyte produkty

Pesto z bazylią Ponti
Więcej
Świderki - Fusilli nr 36
Więcej