Tagliatelle z łososiem

Składniki dla 4 osób:

  • 500 g makaronu Tagliatelle Arrighi
  • 4 łyżeczki kaparów Ponti
  • 300 ml śmietanki np. 18%
  • 300 g świeżego łososia pokrojonego w kostkę
  • 1/2 kostki bulionu warzywnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron tagliatelle w osolonej wodzie al ente. Zagotuj śmietankę dodaj do niej skruszone ½ kostki bulionu warzywnego. Dodaj pokrojonego łososia i mieszaj delikatnie od czasu do czasu, dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj na wolnym ogniu aby zredukować/zagęścić sos. Ugotuj makaron tagliatelle w osolonej wodzie al ente. Odcedzony makaron dodaj do sosu, dodaj również kapary. Danie możesz udekorować natką pietruszki.

Użyte produkty

Kapary w occie winnym 95 g
Więcej
Tasiemki - Tagliatelle nr 88
Więcej