Makaronowa sałatka z kółkami

Składniki dla 4 osób:

  • 300 g makaronu kółka Arrighi,
  • 1 żółta papryka,
  • 2 dojrzałe duże pomidory,
  • 200 g groszku konserwowanego,
  • 50 g kaparów Ponti,
  • świeży majeranek i tymianek,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia,
  • 3 łyżki octu winnego białego Ponti,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente i przestudź. Pokrój paprykę i pomidory w kostkę, odsącz groszek i kapary. Pokrój drobno świeże zioła i wymieszaj je z oliwą i octem. Wymieszaj warzywa z makaronem oraz przygotowanym dressingiem. Dopraw solą i pieprzem.

Użyte produkty

Kapary w occie winnym 95 g
Więcej
Kółka - Ruote nr 26
Więcej
Ocet winny biały
Więcej