Sałatka z krewetkami, avocado i pomidorkami

Składniki dla 4 osób:

 

  • 20 krewetek tygrysich
  • 1 avocado
  • 2 cebulki dymki
  • 12 pomidorków cherry
  • 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami
  • 2 łyżki soku z cytryn Limmi
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

W dużej misce wymieszaj  dokładnie sok z cytryny, sól, pieprz, oliwę z oliwek extra vergine. Dodaj pokrojone w plastry avocado i posiekaną cebulke dymkę. Dodaj również przepołowione pomidorki cherry. Dodaj 3 łyżeczki Pesto Ponti z pomidorami. Ugotuj krewetki w osolonej wodzie, odcedź, przestudź. Wyłóż sałatkę na talerz, a na jej wierzchu ułóż krewetki.

Użyte produkty

Naturalny sok z cytryn sycylijskich
Więcej