Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Składniki dla 4 osób:

  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
  • 400g fasoli z puszki (odsączonej)
  • 250g pomidorków koktajlowych (przepołowionych)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek Extra Vergine Olitalia
  • 3 łyżki soku z cytryn sycylijskich Limmi
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 20g  posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pokrój cebulę w bardzo cienkie piórka. Wymieszaj cebulę z odsączonym tuńczykiem, fasolą i pomidorkami. Przygotuj dressing z oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz musztardy Dijon. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z sałatką i natką pietruszki. 

 

 

Użyte produkty

Tuńczyk w sosie własnym w kawałku 160g w 
Więcej
Tuńczyk w sosie własnym w kawałku 160 g
Więcej