Krem z dyni, z fasolą i smażoną bazylią

Składniki na 5 porcji:

  • 0,5 kg dyni
  • 250 g drobnej fasoli z puszki
  • 1 mały por
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 15 g bazylii
  • 50 g gęstego jogurtu
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 25 g masła
  • sól i pieprz

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki

i duś 10 minut. Następnie wlej litr bulionu i gotować przez 45 minut.

Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

Użyte produkty

Oliwa z oliwek Extra Vergine 750 ml
Więcej