Rury karbowane po śródziemnomorsku

Składniki dla 4 osób:

  • 350g rur karbowanych De Cecco
  • 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g
  • 8 suszonych pomidorów Ponti
  • kilka kawałków mozzarelli
  • oregano
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwą z oliwek extra vergine Olitalia

Posiekany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek, dodaj tuńczyka, suszone pomidory i mieszaj kilka minut.
W międzyczasie ugotuj rury karbowane al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź, połącz w tuńczykiem z suszonymi pomidorami oraz pokrojoną w kostkę mozzarellą dokładnie mieszając. Dopraw oregano i solą przed podaniem.

Użyte produkty

Rury karbowane - Rigatoni Napoletani nr 
Więcej
Pomidory suszone na słońcu w oleju
Więcej