Mus czekoladowy Toblerone

Składniki na 6 porcji:

 

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 opakowanie usztywniacza do śmietany typu Śnieżka
  • 150 g ciemnej czekolady Toblerone1 jajko
  • 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie: 

Ubij śmietanę ze Śnieżką. Odstaw w chłodne miejsce.

Czekoladę połam na kawałki i rozpuść  w  rondlu na małym ogniu lub ok 2 min w mikrofalówce ustawionej na niską moc. Rozmieszaj na gładką masę. Jajka ubij i wymieszaj za pomocą miksera wraz z cukrem pudrem. Dodaj rozpuszczoną czekoladę Toblerone i wymieszaj.

Delikatnie dodaj do masy Toblerone ubitą śmietanę i wymieszaj. Nałóż mus do naczynek lub jednej miski i odstaw do lodówki na około 2 godziny.

Wskazówka:

Możesz serwować mus z pokruszoną na wierzchu czekoladą Toblerone lub świeżymi owocami.

Przetestuj również przepis z Twoją ulubioną wersją czekolady Toblerone: mleczną, białą lub ciemną

UŻYTE PRODUKTY

Użyte produkty

WHITE - czekolada biała 100 g
Więcej
MILK - Czekolada mleczna 100 g
Więcej