Penne z tuńczykiem

Składniki dla 4 osób:

 

  • 320 g makaronu rurka skośna Arrighi
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 słoiczka zielonych oliwek bez pestek Serpis 
  • 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliwek 160g
  • 1 czerwona cebula 
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek oraz przepołowione pomidorki koktajlowe. Jak puszczą sok dodaj do nich oliwki i tuńczyka, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem.

UŻYTE PRODUKTY

Użyte produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek w kawałku 160g 
Więcej
Tuńczyk w oliwie z oliwek w kawałku 160 
Więcej
Oliwki zielone bez pestek Manzanilla - 
Więcej