Spaghetti z tuńczykiem i warzywami

Składniki dla 4 osób:

  • 320 g makronu spaghetti Arrighi
  • 2 puszki tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek 160 g
  • 2 małe bakłażany ( ok 400 g)
  • 3 małe cukinie ( ok 400 g)
  • 1 papryka żółta i 1 czerwona
  • 1 cebula czerwona 50 g parmezanu
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Sposób przygotowania:

Pokrój bakłażana, cukinię i paprykę w cienkie słupki (julienne). W międzyczasie ugotuj makaron al dente. W dużym naczyniu (na patelni) zeszklij na oliwie z oliwek drobno posiekaną cebulę, dodaj warzywa i duś mieszjąc  na średnim ogniu aż będą lekko miękkie. Dopraw solą i pieprzem. Na końcu dodaj parmezan i tuńczyka, wymieszaj dokładnie, a następnie połącz sos ze ze spaghetti. 

UŻYTE PRODUKTY

Użyte produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek w kawałku 160g 
Więcej
Tuńczyk w oliwie z oliwek w kawałku 160 
Więcej
Spaghetti nr 5
Więcej