Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Składniki na 4 osoby:

  • opakowanie rukoli
  • 2 słoiki tuńczyka Callipo w oliwie z oliwek 160g
  • 12 pomidorków koktajlowych lub cherry
  • 2 cebulki szalotki
  • małe opakowanie kukurydzy

dressing:

  • 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
  • 2 łyżki octu balsamicznego Ponti
  • 2 łyżki soku porzeczkowego lub malinowego
  • Sól i pieprz
  • ½ ząbka bardzo drobno posiekanego czosnku

Sposób przygotowania:

Rukolę dokładnie umyj i osusz. Cebulkę pokrój w bardzo cienkie piórka. Pomidorki pokrój w ćwiartki. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie i polej wcześniej przygotowanym dressingiem.

UŻYTE PRODUKTY

Użyte produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek w kawałku 160g 
Więcej
Oliwa z oliwek Extra Vergine DELIKATNA 
Więcej
Kukurydza 212 ml
Więcej