Melonowe lizaki Toblerone

Składniki na 8 porcji:

 

  • 1 melon
  • 200 g czekolady  mlecznej Toblerone
  • 25 g tłuszczu kokosowego
  • Drewniane szpikulce
  • Pokruszona czekolada Toblerone (biała lub ciemna), cynamon, cukier lub posypki cukrowe do obtoczenia

 

Przygotowanie: 

Melon przetnij na pół i usuń nasiona. Wytnij z niego kawałki i uformuj kulki wielkości kęsa.

Połam Toblerone na trójkąty i stop w rondlu z olejem kokosowym na małym ogniu, cały czas mieszając.

Melonowe kulki nabij na szpikulce od  szaszłyków  i zanurz w roztopionej czekoladzie.

Jako przybranie użyj posiekaną białą lub ciemną czekoladę Toblerone, cynamon i cukier lub cukrowe posypki do ciast. Posyp nimi każdy lizak i odstaw do ostygnięcia.

Użyte produkty

MILK - Czekolada mleczna TINY 200 g
Więcej