Pizza z cukinią, kozim serem i ziołami

Składniki dla 4 osób: 

  • 300 g ciasta na pizzę
  • 500 g przecieru pomidorowego Valfrutta
  • 300 g cukinii
  • 400 g koziego sera
  • 20 g szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia
  • sól i pieprz
  • listki świeżej bazylii
  • oregano

Sposób przygotowania:

Cukinię wraz ze skórką kroimi na cieniutkie paseczki, wkładamy do półmiska i doprawiany solą i pieprzem. W misce mieszamy ser kozi z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Kulki serowe zawjiamy w plasterki cukinii. Rozwałkowujemy ciasto na pizze formując kilka mniejszych pizz. Na spód ciasta wlewamy przecier pomidorowy Valfrutta, posypujeme go delikatnie oregano, a następnie na wierzch kładziemy kilka rolek z cukinią i serem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Gotowe danie dekorujeme listami bazylii.

Użyte produkty

Oliwa z oliwek Extra Vergine 750 ml
Więcej