Nowe formy makaronów De Cecco
Poznaj oryginalne kształty makaronu
Poznaj 3 nowe produkty marki De Cecco – niekwestionowanego lidera na rynku makaronów premium słynącego z wybitnej jakości i włoskiego smaku:
Bombardoni Rigati nr 128 typowy makaron z południowych Włoch, którego oryginalny kształt ogromnych rur skośnych, świetnie prezentuje się w daniach z sosami pomidorowymi, mięsnymi, jak i do przygotowywania potraw zapiekanych z nadzieniem mięsnym czy rybnym.
Mafaldine nr 2 należące do rodziny długich form. Charakterystyczny kształt wstążek z falbankami na krawędziach pochodzi z okolic Neapolu. Pofałdowana część absorbuje więcej sosu niż gładka. Jest to dość uniwersalny rodzaj makaronu, dlatego polecane jest wszystkich potraw: sosów pomidorowych, mięsnych, rybnych czy białych na bazie miękkich serów.
Gnocchi ziemniaczane 500g czyli typowe włoskie kluseczki o charakterystycznym kształcie wykonane wg klasycznej receptury, która łączy ziemniaki i mąkę pszenną. Gnocchi używane są w wielu aplikacjach: od przepisów z sosami mięsnymi, serowymi lub pesto po prostsze z roztopionym masłem, szałwią i startym parmezanem.