1881 orecchiette nr 600

Formy regionalne 1881 to linia typowych dla określonych regionów Włoch kształtów makaronów. Powstały zainspirowane naturalną metodą ich tradycyjnego, ręcznego wytwarzania. Oryginalne kształty pozwolą odtworzyć wyśmienite włoskie dania pochodzące z Ligurii, Emilii Romanii czy Apulii.

ORECCHIETTE to świetny klasyk domowej kuchni apulijskiej, mają jeszcze pełniejszy i bardziej wyrazisty wygląd, który sprawia, że ​​wyglądają tak, jakby dopiero co byłu uformowane na kuchennym stole babci.

Składniki:

semolina z twardej pszenicy durum, woda.

Może zawierać jaja, soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Energia: 1476 kJ/ 348 kcal

Tłuszcze: 1,1 g w tym tłuszcze nasycone 0,1 g

Węglowodany: 71 g w tym cukry 3,5 g

Błonnik: 3 g

Białko: 12 g

Sól: 0,01 g

Kraj pochodzenia:

Włochy