1881 strascinati nr 601

Formy regionalne 1881 to linia typowych dla określonych regionów Włoch kształtów makaronów. Powstały zainspirowane naturalną metodą ich tradycyjnego, ręcznego wytwarzania. Oryginalne kształty pozwolą odtworzyć wyśmienite włoskie dania pochodzące z Ligurii, Emilii Romanii czy Apulii.

Nasze STRASCINATI to wspaniały klasyk domowej kuchni Lucanii

Składniki:

semolina - mąka z pszenicy durum, woda.

Może zawierać jaja, soję i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Energia: 1476 kJ/ 348 kcal

Tłuszcze: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe 0,1 g

Węglowodany: 71,0 g w tym cukry 3,5 g

Błonnik: 3 g

Białko: 12 g

Sól: 0,01 g

Kraj pochodzenia:

Włochy