Sos pomidorowy alla Bolognese
Aromatyczne włoskie pomidory z dodatkami i ziołami stanowią gęsty i pełny w smaku sos, taki jak przygotowany samodzielnie w domu.
Nie zawierają konserwantów, sztucznych dodatków i glutaminianu sodu.
Taki sos naturalnie redukuje się i zagęszcza podczas długiego procesu gotowania po to, aby doskonale połączył się ze świeżo ugotowanym makaronem Arrighi.
Sos alla Bolognese to oryginalny, wolno gotowany mięsny sos tradycyjny w kuchni włoskiej. Do pulpy pomidorowej dodaje się obfitą porcję pokrojonej w kostkę cebuli, selera i marchwi oraz delikatne, pyszne mięso wołowe najwyższej jakości. Zwyczajowo łączy się go z tagliatelle i lasagne.
Składniki:
przecier pomidorowy 75,8%, mięso wołowe 16%, olej słonecznikowy, cukier, sól, cebula 0,5%, marchew 0,5%, skrobia kukurydziana modyfikowana, czosnek, czarny pieprz, tymianek, szałwia, oregano, rozmaryn, regulator kwasowości ( E270, E575) Może zawierać seler.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 287 kJ / 69 kcal
Tłuszcz: 3,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 5,3 g
w tym cukry: 4,5 g
Białko: 3,4 g
Sól: 1,2 g
słoik
do dań makaronowych
Kraj pochodzenia:
Włochy