Sos pomidorowy alla Bolognese

Aromatyczne włoskie pomidory z dodatkami i ziołami stanowią gęsty i pełny w smaku sos, taki jak przygotowany samodzielnie w domu.

Nie zawierają konserwantów, sztucznych dodatków i glutaminianu sodu.

Taki sos naturalnie redukuje się i zagęszcza podczas długiego procesu gotowania po to, aby doskonale połączył się ze świeżo ugotowanym makaronem Arrighi.

 

Sos alla Bolognese to oryginalny, wolno gotowany mięsny sos tradycyjny w kuchni włoskiej. Do pulpy pomidorowej dodaje się obfitą porcję pokrojonej w kostkę cebuli, selera i marchwi oraz delikatne, pyszne mięso wołowe najwyższej jakości. Zwyczajowo łączy się go z tagliatelle i lasagne. 

Składniki:

przecier pomidorowy 75,8%,  mięso wołowe 16%, olej słonecznikowy, cukier, sól, cebula 0,5%, marchew 0,5%, skrobia kukurydziana modyfikowana, czosnek, czarny pieprz, tymianek, szałwia, oregano, rozmaryn, regulator kwasowości ( E270, E575) Może zawierać seler.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna: 287 kJ / 69 kcal

Tłuszcz: 3,5 g 

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g

Węglowodany: 5,3 g

w tym cukry: 4,5 g

Białko: 3,4 g

Sól: 1,2 g

słoik

do dań makaronowych

Kraj pochodzenia:

Włochy