Sos pomidorowy z grzybami

Aromatyczne włoskie pomidory z dodatkami i ziołami stanowią gęsty i pełny w smaku sos, taki jak przygotowany samodzielnie w domu.

Nie zawierają konserwantów, sztucznych dodatków i glutaminianu sodu.

Taki sos naturalnie redukuje się i zagęszcza podczas długiego procesu gotowania po to, aby doskonale połączył się ze świeżo ugotowanym makaronem Arrighi.

 

Sos pomidorowy z grzybami świetnie komponuje się z różnymi rodzajami makaronu, zwłaszcza z ravioli i lasagne; jest jednym z głównych przysmaków kuchni liguryjskiej i używa się go głównie w Genui.

Składniki:

puree z włoskich pomidorów 89,5% , cebula, bazylia 2%, cukier, olej słonecznikowy, sól morska, borowiki 1%, oliwa z oliwek extra vergine, czosnek, aromat, czarny pieprz.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna: 315 kJ / 75 kcal

Tłuszcz: 4,4 g 

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g

Węglowodany: 6,2 g

w tym cukry: 5,2 g

Błonnik: 2,8 g

Białko: 1,3 g

Sól: 1,0 g

słoik

na ciepło z makaronem,  na zimno z chlebem

Kraj pochodzenia:

Włochy