Sos pomidorowy z grzybami
Aromatyczne włoskie pomidory z dodatkami i ziołami stanowią gęsty i pełny w smaku sos, taki jak przygotowany samodzielnie w domu.
Nie zawierają konserwantów, sztucznych dodatków i glutaminianu sodu.
Taki sos naturalnie redukuje się i zagęszcza podczas długiego procesu gotowania po to, aby doskonale połączył się ze świeżo ugotowanym makaronem Arrighi.
Sos pomidorowy z grzybami świetnie komponuje się z różnymi rodzajami makaronu, zwłaszcza z ravioli i lasagne; jest jednym z głównych przysmaków kuchni liguryjskiej i używa się go głównie w Genui.
Składniki:
puree z włoskich pomidorów 89,5% , cebula, bazylia 2%, cukier, olej słonecznikowy, sól morska, borowiki 1%, oliwa z oliwek extra vergine, czosnek, aromat, czarny pieprz.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 315 kJ / 75 kcal
Tłuszcz: 4,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,7 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,0 g
słoik
na ciepło z makaronem, na zimno z chlebem
Kraj pochodzenia:
Włochy