Sos pomidorowy z oliwkami

Aromatyczne włoskie pomidory z dodatkami i ziołami stanowią gęsty i pełny w smaku sos, taki jak przygotowany samodzielnie w domu.

Nie zawierają konserwantów, sztucznych dodatków i glutaminianu sodu.

Taki sos naturalnie redukuje się i zagęszcza podczas długiego procesu gotowania po to, aby doskonale połączył się ze świeżo ugotowanym makaronem Arrighi.

Sos pomidorowy z oliwkami to jedno z najbardziej prostych, docenianych i smacznych rozwiązań do makaronu; świetnie komponuje się z wieloma innymi dodatkowymi składnikami (np papryką, cukinią czy bakłażanem)

Składniki:

puree z włoskich pomidorów 87,3%, zielone oliwki 3%, cebula 2,6%, bazylia, cukier, olej słonecznikowy, sól morska, oliwa z oliwek extra vergine, czosnek.

Wartość odżywcza w 100 gramach:

Wartość energetyczna: 337 kJ / 81 kcal

Tłuszcz: 5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g

Węglowodany: 6,2 g

w tym cukry: 6,2 g

Błonnik: 2,8 g

Białko: 1,3 g

Sól: 1,0 g

 

słoik szklany

do spożywania na ciepło z makaronem i na zimno z chlebem

Kraj pochodzenia:

Włochy