Sos pomidorowy z oliwkami
Aromatyczne włoskie pomidory z dodatkami i ziołami stanowią gęsty i pełny w smaku sos, taki jak przygotowany samodzielnie w domu.
Nie zawierają konserwantów, sztucznych dodatków i glutaminianu sodu.
Taki sos naturalnie redukuje się i zagęszcza podczas długiego procesu gotowania po to, aby doskonale połączył się ze świeżo ugotowanym makaronem Arrighi.
Sos pomidorowy z oliwkami to jedno z najbardziej prostych, docenianych i smacznych rozwiązań do makaronu; świetnie komponuje się z wieloma innymi dodatkowymi składnikami (np papryką, cukinią czy bakłażanem)
Składniki:
puree z włoskich pomidorów 87,3%, zielone oliwki 3%, cebula 2,6%, bazylia, cukier, olej słonecznikowy, sól morska, oliwa z oliwek extra vergine, czosnek.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 337 kJ / 81 kcal
Tłuszcz: 5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 6,2 g
w tym cukry: 6,2 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 1,3 g
Sól: 1,0 g
słoik szklany
do spożywania na ciepło z makaronem i na zimno z chlebem
Kraj pochodzenia:
Włochy