Sos pomidorowy z soją alla Bolognese
Aromatyczne włoskie pomidory z dodatkami i ziołami stanowią gęsty i pełny w smaku sos, taki jak przygotowany samodzielnie w domu.
Nie zawierają konserwantów, sztucznych dodatków i glutaminianu sodu.
Taki sos naturalnie redukuje się i zagęszcza podczas długiego procesu gotowania po to, aby doskonale połączył się ze świeżo ugotowanym makaronem Arrighi.
Sos ten jest w 100% wegański, bo mięso zastępuje soja; klasyczny sos alla bolognese w bezmięsnym wydaniu dla tych, którzy chcą cieszyć się smakiem dania w wersji vege
Składniki:
włoskie pomidory (w kawałkach i puree), soja 12%, marchew, cebula, seler, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek extra vergine, bazylia, cukier, czosnek, regulator kwasowości: kwas mlekowy. Zawiera seler i soję.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
Wartość energetyczna: 361 kJ / 86 kcal
Tłuszcz: 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 3,6 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,0 g
słoik
z makaronem na ciepło lub z pieczywem na zimno
Kraj pochodzenia:
Włochy