Bucatini nr 15

Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, najbogatszej w proteiny, zawierającej najbogatszy gluten, tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).

Unikalna cecha produktu:
najwyższa jakość surowców i procesu technologicznego

Składniki:

mąka z pszenicy durum, woda

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1490kJ/ 351 kcal


tłuszcz: 1,5g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g

węglowodany: 69g

    w tym cukry: 3,4g

błonnik: 2,9g

białko: 14g

sól: 0g

opakowanie foliowe

Bucatini są długie nitki makaronu przypominające pręt z otworem w środku. Sa typowe dla kuchni neapolitańskiej. Ich grubość może wahać się pomiędzy 0,98 a 1,08 mm i mają ok 3 mm średnicy. Bucatini są używane do słynnego Bucatini all'Amatriciana, sosu pomidorowego z boczkiem. Format uniwersalny, świetny do sosów na bazie masła, mięsa, serów i jaj. Pasuje również do soów pomidorowych, z papryką, bakłażanami, oliwkami czy kaparami.

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Bucatini w stylu Capri
Więcej