Spaghetti

Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny, zawierającej gluten. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).

Unikalna cecha produktu:
najwyższa jakość surowców i procesu technologicznego

Składniki:

mąka z pszenicy durum, woda

Wartość odżywcza w 100 gramach:

wartość energetyczna: 1490kJ/ 351 kcal


tłuszcz: 1,5g

      w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g

węglowodany: 69g

    w tym cukry: 3,4g

błonnik: 2,9g

białko: 14g

sól: 0g

opakowanie foliowe

To bardzo popularny rodzaj makaronu, znakomity na ciepło i na zimno, z przetworami pomidorowymi, sosami na bazie jajecznej lub śmietanową, z serami

Kraj pochodzenia:

Włochy

Przykładowe przepisy

Spaghetti Alla Chitarra
Więcej
Spaghetti z orzechami
Więcej