Wstążki - Tagliatelle nr 203
Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).
Unikalna cecha produktu:
najwyższa jakość surowców i procesu technologicznego
Składniki:
mąka z pszenicy durum, woda.
Może zawierać jaja, soję i gorczycę.
Wartość odżywcza w 100 gramach:
wartość energetyczna: 1490kJ/ 351 kcal
tłuszcz: 1,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
węglowodany: 69g
w tym cukry: 3,4g
błonnik: 2,9g
białko: 14g
sól: 0 g
kartonik w opakowaniu foliowym
Tagliatelle należą do rodziny form długich, zwinięte w gniazda. Pochodzą one z północnych regionów Włoch, w szczególności z regionu Emilia, gdzie są dobrze znane. Tagliatelle to uniwersalny format, który może być przygotowywany na wiele sposobów z różnymi sosami. Absolutnie doskonały do dań z ryb i owoców morza, a także do kremowych sosów na bazie masła czy serów.
Kraj pochodzenia:
Włochy