Kotlety jajeczno-jaglane

Składniki (ok. 8 kotlecików)

  • 1 słoiczek pomidorków półsuszonych Ponti
  • 7 jajek L
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 średni pęczek koperku
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
  • oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
  • tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)

1.6 jajek ugotuj na twardo.

Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.

2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.

3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki

przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.

4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż

na średnim ogniu z obu stron.

Podawaj ze świeżymi warzywami.